Over Ons

Jonathan Bax

Oprichter & Eigenaar,

Bouwkundig Ingenieur

Jonathan had al vanaf jonge leeftijd grote interesse in bouw en constructie. Vanaf 2012 studeerde hij Bouwkunde aan de HAN University of Applied Sciences in Arnhem. Tijdens zijn studie deed hij al ervaring op als Bouwkundig Praktikant bij Mies Architectuur, Stagiair bij Nieman Raadgevende Ingenieurs B.V. en de Gemeente Arnhem. Per 2016 is hij BSc gediplomeerd bouwkundig ingenieur.

Sinds 2016 is Jonathan werkzaam bij Peutz als Raadgevend Ingenieur op het gebied van Akoestiek en Bouwfysica. Vanaf 2018 is hij zich gaan verdiepen en specialiseren in Tiny House ontwerpen en in 2020 heeft hij JonaBouw opgericht en zijn eerste Tiny House project opgeleverd. Sindsdien is er veel vraag naar Tiny Houses.

Droom jij er van om in een Tiny House te wonen? Neem gerust contact met ons! Jonathan zal op je bericht reageren om je wensen en de mogelijkheden voor een Tiny House te bespreken!

Gediplomeerd als Bouwkundige

Verdere Specialisatie in Tiny House Bouw en Ontwerp

Oprichting JonaBouw en Eerste Project Opgeleverd

Missie

Waarom bestaat JonaBouw en welke behoefte vult JonaBouw in?

De vraag naar betaalbare woningen is sinds jaren niet zo groot geweest. De vraag naar een alternatieve bewuste leefwijze is tevens toegenomen. Steeds vaker worden er woonwijken gecreëerd waar gemeenschappelijk, duurzaam of op een alternatieve wijze geleefd kan worden.

Sommige gemeentes maken ruimte voor tijdelijke woonprojecten met Tiny Houses om het woningtekort op te vullen. De vraag naar deze kleine huisjes is toegenomen en daar zal het aanbod zich op moeten aanpassen. JonaBouw helpt mensen met het ontwerpen van unieke en betaalbare huisjes. Daarnaast geven wij advies over het bouwen van je eigen Tiny House en wat hier allemaal bij komt kijken. 

Waar geloven wij in?

JonaBouw gelooft in een duurzame maatschappij waar bewust geleefd kan worden met een kleinere ecologische voetafdruk door middel van het wonen in Tiny Houses. 

Wat doet JonaBouw?

JonaBouw zorgt voor een mogelijkheid tot beter leven door het ontwerpen van en adviseren voor unieke en betaalbare huisjes die ingezet kunnen worden op tijdelijke of permanente woonlocaties.

JonaBouw ontwerpt de huisjes naar de wens van de gebruiker. In samenwerking met partners met jarenlange ervaring helpen wij mee met het realiseren van betaalbare huisjes van kwaliteit.

Voor wie doen wij het?

Onze diensten zijn voor iedereen die een Tiny House zou willen of daar interesse in heeft. Vooral voor mensen die niet al te veel geld willen of kunnen uitgeven aan hun huisje zijn onze diensten een goede oplossing. 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand in een tiny house zou willen wonen:

Ouderen, starters. Mensen die het zien zitten om op een alternatieve manier of gezamenlijk te leven en te wonen in een tiny house. 

Wat is het onderscheidend vermogen?

Wij onderscheiden ons van de markt door het helpen van de realisatie van Tiny Houses in plaats van de gebruikelijke woningen in Nederland. Daarnaast bieden wij veel verschillende diensten aan voor een schappelijke prijs. 

Bij JonaBouw is het mogelijk om zelf mee te denken in bepaalde aspecten in het ontwerp om samen tot een prachtig ontwerp uit te komen die past bij de wensen van de gebruiker. 

Vanwege een efficiënte manier van werken hopen wij dat onze diensten steeds minder tijd kosten en daarmee goedkoper worden dan bij een andere aanbieder, waarbij een hoge kwaliteit gehandhaaft blijft. Door het toepassen van deze strategie zullen wij hopelijk meer opdrachten krijgen.

Hierdoor zullen onze diensten door de jaren heen alleen maar efficiënter worden waardoor deze nog goedkoper zullen worden. Ter illustratie van een soortgelijke strategie wordt vaak die van Henry Ford gebruikt die dankzij het aanbieden van goedkope auto’s het productieproces kon verbeteren om zo de kosten en dus de prijs een een auto enorm terug kon dringen.

Wat zijn de kernwaarden?

 • Kwaliteit
 • Betaalbaarheid
 • Duurzaamheid
 • Bewustwording
 • Klantgericht
 • Creativiteit 
 • Samenwerken
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Respect
 • Vertrouwen en vrijheid
 • Openheid en eerlijkheid

Visie

Wat als de organisatie de missie behaald; hoe ziet het er dan over 10 jaar uit?

Over tien jaar zullen er steeds meer mensen in een tiny house wonen. De vraag naar tiny houses is gegroeid maar het aanbod is ook gegroeid. De diensten zijn enorm efficiënt geworden. 

Tegen deze tijd is JonaBouw zo enorm gegroeid dat wij tegen een zeer schappelijke prijs een uniek huisje kunnen ontwerpen voor alle mensen die wensen niet te veel geld uit te geven

Uiteindelijke doel van de organisatie in de toekomst

Wij dromen van een maatschappij en de wereld waarin mensen bewuster en duurzamer leven.

Dit willen wij bereiken door unieke ontwerpen van tiny houses van kwaliteit te leveren voor ook doelgroepen met een klein budget.

Een kijk op de langere termijn

Gericht op de markt of de wereld (leefomgeving)

JonaBouw is gericht op het tekort aan woningen op de huizenmarkt, maar ook gericht op het stimuleren van een bewuster en duurzamer leven en wonen.

Visie:

Onze droom is dat er voor iedereen een mogelijkheid bestaat om in een tiny house te wonen. Dit gaan wij realiseren door het ”wonen” goedkoper en leuker te maken en zo de maatschappij en de mens bewust te laten worden dat wonen ook anders kan. 

JonaBouw ontwerpt de huisjes naar de wens van de gebruiker. In samenwerking met partners met jarenlange ervaring helpen wij mee met het realiseren van betaalbare huisjes van kwaliteit.

Tiny House Ontwerpen

⭑⭑⭑⭑⭑

“ JonaBouw heeft ons geweldig geholpen om ons eerste Tiny House te bouwen! We kregen Deskundig Advies, een Prachtig Ontwerp en de vergunningaanvraag was snel goedgekeurd. Van harte aanbevolen!” - Pieter en Linda

Neem Contact Op

E-mail

info@jonabouw.nl

Bevoegdheid

Bouwkundig Ingenieursbureau

Bedrijfsgegevens

JonaBouw 
Eusebiusbuitensingel 24-3
6828 HV Arnhem
Eigenaar: Jonathan Bax
KvK Nr. 82867399

10 + 15 =